Koss logo

 

 

 


Koss Corporation

I dag tilbyr Koss et komplett sortiment med mer enn 40 forskjellige modeller av stereo hodetelefoner innen følgende segmenter:

• High-End Elektrostat hodetelefoner (ESP950)
• Hodetelefoner med aktiv støyreduksjonssystem (QZ2000)
• Trådløse hodetelefoner basert på RF og IR overføring
• Lukkede hodetelefoner for bruk på stasjonært HiFi-utstyr
• Lettvekts hodetelefoner for bruk til bærbart utstyr som CD og MP3-spillere
• Kombinerte headset med mikrofon for Internett Chat og PC-spill
1953: Koss Corporation blir stiftet av John C. Koss som et utleie-selskap for TV-apparater.
1958: John C. Koss og hans partner Martin Lange jr. utvikler verdens første stereo hodetelefon, den legendariske SP/3.
1962: PRO4 lanseres. Denne modellen er regnet for å være en klassiker i dag.
1966: Den første Koss hodetelefon basert på elektrostatisk teknologi, ESP/6, blir introdusert.
1970: PRO4AA ser dagens lys. Dette er en videreutvikling av PRO4 og denne ble regnet som en studio referansemodell på 70-tallet.
1971: KRD/711 introduseres. På grunn av sin ildrøde farge blir denne modellen gjerne omtalt som ”Red devil”.
1971: K 2+2 med ”Quadrophonic Sound” introduseres…
1977: Et nytt medlem av PRO4-familien ankommer; PRO/4AAA, nå med et lettere design 
1981: Markedet for bærbart utstyr eksploderer med introduksjonen av lommedisco-varianter. Koss introduserer flere varianter av lettvekts hodetelefoner og også komplette sett med lommedisco og hodetelefoner.
1984: Porta Pro introduseres… Denne modellen har vært uendret i design siden da og er fremdeles regnet som markedets beste hodetelefon i forhold til størrelse og pris. Porta Pro var forut for sin tid og har fått sin rennesanse i forbindelse med det stadig økende tilbud av portable lydbærere med MP3-spillere i spissen. Porta Pro har gjennom 20 år vunnet utallige tester og er en sann klassiker!
1986: Koss introduserer den første trådløse hodetelefon for forbrukermarkedet, JCK/200
1990: ESP/950, elektrostatisk hodetelefon slippes på markedet. Med en lydkvalitet som kun kan betegnes som fantastisk er denne modellen fremdeles å regne som en referanse.
1995: QZ/2000, en videreutvikling av Porta Pro, slippes på markedet. Denne modellen har innebygget aktiv støyreduksjon som gir en fantastisk lydopplevelse selv i støyende miljøer. Ypperlig for bruk i fly, på tog eller i andre omgivelser med høyt støynivå.
1998: Koss markerer 40-års jubileet til den første hodetelefonen og lager et begrenset antall av PRO4/AA med nummerert sertifikat… Kun 1000 stk. ble produsert av denne modellen.
1999: The Plug med sitt unike design introduseres. Et nytt konsept som revolusjonerer markedet for ”In-Ear” hodetelefoner. I dag finnes tilsvarende produkter fra flere produsenter, men Koss har originalen.
1999: Sporta Pro, Porta Pro’s lillebror introduseres.
2000: UR-serien introduseres og befester Koss’ sterke posisjon i markedet for lukkede hodetelefoner. UR20 og UR30 med sitt robuste design ble raskt en standard referanse blant ungdom.